Ronde van Vlaanderen

RVV_100

De Ronde van Vlaanderen staat er als een monument uit de wielersport en vormt een lange lijst van beroemde namen en kampioenen. Maar ook van kasseien, weersomstandigheden en heroïek. Pers en publiek genieten er weken van. Niet voor niets staat de Ronde synoniem met ‘Vlaanderens Mooiste’.

Op vandaag maakt de Ronde van Vlaanderen deel uit van de ziel van Vlaanderen. Werelderfgoed. Een wielerklassieker in alle betekenissen, met een kloppend hart, steunend op een professionele organisatie en verankerd in onze rijke wielergeschiedenis, én met de blik gericht op de toekomst.

De Ronde van Vlaanderen is een organisatie van Flanders Classics die alle rechten beheert.

De Ronde van Vlaanderen  vormt het belangrijkste ééndagssportevent in Vlaanderen. De wedstrijd maakt deel uit van de UCI worldtour, de wielerklassiekers met de hoogste notering. Er is een wereldwijde weerklank met 80 miljoen kijkers en prime-time aandacht in de beeld-, radio- en geschreven pers. Ook het Dorp van de Ronde krijgt daarbij alle aandacht.

De 98e Ronde van Vlaanderen staat genoteerd op 6 april 2014. Start in Brugge, doorheen Heule Dorp van de Ronde, de hellingen in de Vlaamse Ardennen en aankomst in Oudenaarde.

RVV_logo