Toegankelijk Heule op 6 april

Toegankelijk Heule Dorp van de Ronde

Heule, dorp van de ronde zet in op toegankelijkheid! I.s.m. De Stroom vzw (vrije tijd en vorming voor personen met een beperking) wordt voor volgende toegankelijkheidsacties gezorgd:

 

  • voorbehouden zone voor rolstoelgebruikers en minder mobiele personen

Op parking ‘Stijn Streuvelslaan’ wordt een zone voorbehouden voor rolstoelgebruikers zodat zij onbelemmerd de koers met goed zicht kunnen volgen. Voor personen met beperkte mobiliteit worden er stoeltjes voorzien.

ð  Zone ‘Stijn Streuvelslaan’ is bereikbaar tussen 10u00 en 11u00 – Hiervoor stelt OCMW Kortrijk (indien gewenst) vervoer ter beschikking vanaf de ‘Peperstraat 141’ aan de ingang van Dienstencentrum ‘De Zevenkamer’ tot aan zone ‘Stijn Streuvelslaan’.

ð  Wie gebruik wenst te maken van de parking (en eventueel vervoer), resereveert voor 1 april 2014 een seintje bij ‘De Zevenkamer’ via 056 24 46 00 of zevenkamer@ocmwkortrijk.be.

 

  • Persoonlijke assistentie via toegankelijkheidsstewards

De toegankelijkheidsstewards zijn aanwezig om ter plaatse, tijdelijke en persoonlijke assistentievragen te beantwoorden. Vb. assistentie op weg naar de dorpsmaaltijd, assistentie naar toegankelijk toilet,…

De stewards bevinden zich op:

ð  Parking ‘Peperstraat’ (aan Dienstencentrum ‘De Zevenkamer’)

ð  Zone ‘Stijn Streuvelslaan’

ð  ‘De Vonke’: tijdens de dorpsmaaltijd

 

  • Toegankelijke parkeerplaatsen

Op de parking in de ‘Peperstraat 141’ (aan Dienstencentrum ‘De Zevenkamer’) is er parkeermogelijkheid voor personen met een beperking of personen met beperkte mobiliteit.

 

 

  • Toegankelijke toiletten

Toegankelijke toiletten worden voorzien aan:

ð  Zone ‘Stijn Streuvelslaan’

ð  ‘Heule Plaats’

ð  OC De Vonke

 

  • Ringleiding

Op ‘Heule Plaats’ zal de koers op groot scherm te volgen zijn tussen 14u30 en 17u00 (bij regenweer in OC De Vonke). Vanaf 17u30 starten er optredens en animatie op ‘Heule Plaats’. Er is ter plaatse een ringleiding voorzien (tot 21u00) voor personen met een hoorapparaat. Plaats uw apparaat op de T-stand aub!

 

  • Signalisatie

Alle toegankelijkheidsacties zullen ter plaatse gesignaleerd worden door wit/blauwe picto’s!

 

logo de stroom Logo ocmw kortrijk logo stad kortrijk

0 Comments